Anita Hoogeveen in haar sportschool Hart for Her. De emmertjes om de apparaten na iedere sportsessie te desinfecteren heeft ze al klaargezet, voor als de deuren weer open mogen.
Volledig scherm
PREMIUM
Anita Hoogeveen in haar sportschool Hart for Her. De emmertjes om de apparaten na iedere sportsessie te desinfecteren heeft ze al klaargezet, voor als de deuren weer open mogen. © Ricardo Smit

Anita uit Leerdam nodigt premier Rutte uit in haar sportschool, ‘want anderhalve meter kan wél’

Sportschoolhouder Anita Hoogeveen van Hart for Her in Leerdam heeft premier Mark Rutte per brief gevraagd of hij misschien wil komen kijken. De sportschool was klaar om weer open te gaan, met desinfectiemiddelen en een keurige afstand tussen de apparaten. Maar helaas. ,,Terwijl het gewoon wel kan.”

Het is de tweede brief die ze aan de premier heeft gestuurd. De eerste schreef ze nog ‘hoopvol’ vóór bekend werd dat sportscholen pas in september open mogen. De tweede brief is ‘iets pittiger.’ Niet dat Anita Hoogeveen een antwoord van de premier verwacht, hij is immers behoorlijk druk. ,,Maar ik moest gewoon iets doen na die persconferentie van woensdagavond. Ik ben niet het type om stil te zitten en af te wachten.”

Rivierenland