Wel of geen coronatoegangsbewijs? Horecaondernemers worstelen met de nieuwe regel.
Volledig scherm
PREMIUM
Wel of geen coronatoegangsbewijs? Horecaondernemers worstelen met de nieuwe regel. © Cor de Kock

Horeca in de regio worstelt met toegangsbewijs: ‘Ik wil geen onderscheid maken tussen mijn klanten’

Extra personeel inzetten om klanten te controleren op een geldig coronatoegangbewijs? Of gewoon niemand wat vragen? Een systeem bedenken om gasten op het terras en in het restaurant uit elkaar te kunnen houden? Horecaondernemers in de regio worstelen met de nieuwe toegangsregels die zaterdag over een week ingaan. ,,Als iemand zo'n bewijs niet kan overleggen, moet ik vervolgens zeggen: ‘Je komt er niet in!’ Dat onderscheid wil ik persoonlijk niet gaan maken.’’

  1. Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’
    PREMIUM

    Extra zorgen bij lokale horeca over invoering van coronapas: ‘Gedoe wat we op ons bordje krijgen’

    ,,Mensen zijn klaar met alle coronamaatregelen. Hopelijk nemen ze dit voor lief.” René Tichelaar van restaurant De Gieser Wildeman uit Noordeloos dubt nog over de uitvoering van het nieuwe beleid dat mogelijk vanaf 25 september gaat gelden voor horecabezoek. De verplichte coronapas. ,,We willen alles doen om mensen naar binnen te laten gaan, maar het is wel een gedoe wat we op ons bordje krijgen.”

Rivierenland