De verdachte uit Gorinchem had volgens het Openbaar Ministerie zulke taferelen voor ogen toen hij zijn ‘opruiende berichten’ in een groep op Snapchat zette. Zelf beweerde hij dat zijn woorden niet te serieus genomen moesten worden. ,,Het was een geintje’’, zei hij bij de rechter.
Volledig scherm
PREMIUM
De verdachte uit Gorinchem had volgens het Openbaar Ministerie zulke taferelen voor ogen toen hij zijn ‘opruiende berichten’ in een groep op Snapchat zette. Zelf beweerde hij dat zijn woorden niet te serieus genomen moesten worden. ,,Het was een geintje’’, zei hij bij de rechter. © ANP

Mannen horen straffen voor oproep tot avondklokrellen in Gorinchem, Dordrecht en Sliedrecht

‘Gorkum op de map. Boys, vanavond vuur, veel vuur.’ Na de avondklokrellen in Urk, Rotterdam en Eindhoven dreigden begin dit jaar ook ernstige ongeregeldheden in deze regio. De politie arresteerde drie mannen uit Dordrecht, Gorinchem en Sliedrecht die opriepen tot geweld of protest. Zij verschenen maandag voor de rechter.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.

In samenwerking met indebuurt Dordrecht

Dordrecht