Marco Uijterlinde (links) van Grand café ‘t Gelagh is donderdagochtend druk in de weer met het inrichten van zijn zaak aan de Varkenmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Marco Uijterlinde (links) van Grand café ‘t Gelagh is donderdagochtend druk in de weer met het inrichten van zijn zaak aan de Varkenmarkt. © Ricardo Smit

Puzzelen en meten voor Gorcumse horeca: ‘Hoe maak je een restaurant of terras nu gezellig?’

Het nieuws dat terrassen en restaurants vanaf 1 juni weer geleidelijk open mogen, zorgt voor opluchting in de Gorcumse binnenstad. Tegelijkertijd zitten horecaondernemers wel vol vragen. ,,Wat doe je met een vol terras als het weer omslaat?’’

,,Hier twee personen, daar nog eens twee en verderop een tafeltje van vier. Behalve als het terras open is, want dan moet er ruimte zijn voor personeel om naar buiten te lopen.’’ Marco Uijterlinde van Grand café ‘t Gelagh is donderdagochtend druk in de weer met het inrichten van zijn zaak aan de Varkenmarkt. Een dag nadat bekend werd dat de horeca vanaf volgende maand geleidelijk weer open kan, is het puzzelen en meten geblazen. 

Rivierenland