Op sommige plekken is het véél te druk. Al dragen sommigen wel een mondkapje.
Volledig scherm
Op sommige plekken is het véél te druk. Al dragen sommigen wel een mondkapje. © Cor de Kock

Veel te druk op sommige plekken in de regio: veel Dordtenaren pikken afsluitingen niet

UPDATEDoor het lekkere weer op de vrije Hemelvaaartsdag trokken veel mensen er op uit. Daar werd het niet overal gezellig van. Op sommige plekken was het véél te druk, aldus de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid. Het Dordtse recreatiegebied de Merwelanden en de Loswalweg ter hoogte van camping Het Loze Vissertje werden afgesloten. Ook werd een dringende oproep gedaan niet naar de pont Kop van 't Land af te reizen. 

Die oproepen werden door veel mensen niet in dank aanvaard. Handhavers bij de afzettingen kregen de nodige scheldwoorden naar hun hoofden geslingerd. Jongeren op scooters probeerden ondanks waarschuwingen herhaaldelijk de afzettingen toch te passeren. 

Volgens de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is normaal zo’n 20 procent niet bereid zich zonder slag of stoot bij de regels neer te leggen: ,,Dat was nu beduidend meer.’’ 

Recreatieplekken afgesloten

Ook op andere plekken in de regio kwamen veel te veel mensen bij elkaar. Burgemeester Sjors Fröhlich van Vijfheerenlanden twitterde: ,,We moeten helaas Strand Middelwaard Vianen, strandjes langs de A27 bij Vianen en diverse recreatieplekken langs Lek-, Linge- en Diefdijk afsluiten. Het is te druk. Afstand kan niet worden gehouden, om over verkeerssituatie nog maar te zwijgen.’’ Aan het begin van de avond werden ook de Veerplaat in Zwijndrecht en de ijsbaan langs het Waaltje in Heerjansdam afgesloten.

Bij de Pont Kop van ‘t Land hadden ze nog wel extra mensen ingezet om alles in goede banen te leiden. ,,Maar we kunnen maar een beperkt aantal mensen meenemen en ze blijven maar komen.’’ De Veiligheidsregio drukte mensen nog eens op het hart: ‘Nog steeds geldt: vermijd drukte en afstand houden.’

Vorige maand werd de Baanhoekweg richting de Merwelanden vanwege de drukte ook al afgesloten voor recreanten. Ook toen was het een zonnige dag.

Grote drukte bij de pont Kop van 't Land.
Volledig scherm
Grote drukte bij de pont Kop van 't Land. © Cor de Kock
Drukte op de Bandijk, in Werkendam, richting de Biesbosch.
Volledig scherm
Drukte op de Bandijk, in Werkendam, richting de Biesbosch. © Cor de Kock

Rivierenland