Een veerboot van Riveer, hier op archiefbeeld.
Volledig scherm
Een veerboot van Riveer, hier op archiefbeeld. © Ricardo Smit

Veerdienst Riveer gaat weer normaal varen, mondkapjes worden verplicht

Veerdienst Riveer gaat vanaf 1 juni de normale dienstregeling hervatten. Wel wordt de capaciteit van de veren verlaagd en worden reizigers verplicht om een mondkapje te dragen.

Met verschillende aanpassingen en maatregelen wil Riveer ervoor zorgen dat er aan de richtlijnen van het RIVM voldaan kan worden. Zo wordt er al meer schoongemaakt, is contant betalen niet toegestaan en zijn de veren voorzien van spatschermen. Daar komen nu de mondkapjes bij. Wie die niet draagt, mag niet aan boord komen.

Daarnaast vraagt de dienst reizigers om niet te reizen als het niet noodzakelijk is. ,,Maar met name scholieren zullen weer gebruik maken van de veerdienst.” Ze ondersteunt de oproep van het kabinet om de scholen te vragen de lestijden te spreiden, zodat er verspreid over de dag voldoende plaats is voor passagiers. ,,Het risico om mensen te moeten laten staan is anders groot.”

Aangepaste dienstregeling

De veerdienst vaart sinds half maart met een aangepaste dienstregeling. De autoveren tussen Brakel en Herwijnen en tussen Aalst en Veen varen alleen op werkdagen in de ochtend- en avondspits. De voet- en fietsveren op de routes Gorinchem - Woudrichem - Sleeuwijk en Gorinchem - Werkendam - Hardinxveld varen een keer per uur. Voorheen was dit twee maal. 

Rivierenland