Burgemeester Aboutaleb: ‘Kom niet naar het strand in Hoek van Holland, parkeerplaats op slot’

videoKom niet naar het strand van Hoek van Holland. Dat is de dringende oproep die burgemeester Aboutaleb doet. Om recreanten te ontmoedigen, sluit de gemeente de parkeerplaats bij het strand af.

Agenten en toezichthouders drukken bezoekers ter plaatse op het hart om naar huis te gaan. Het gaat om een dringend verzoek: de politie deelt géén boetes uit aan zonaanbidders die alsnog over het strand lopen. Wel verspreiden agenten flyers met vermanende woorden van de Rotterdamse burgemeester: ,,We kunnen het verspreiden van het virus alleen met zijn allen tegengaan. Neem alstublieft jullie verantwoordelijkheid.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Drukte op het strand zaterdagmiddag.
Volledig scherm
Drukte op het strand zaterdagmiddag. © Frank de Roo

Aboutaleb volgt het voorbeeld van andere burgemeesters: eerder klonk in Zandvoort, Bloemendaal en Westvoorne dezelfde oproep. Laatstgenoemde gemeente heeft inmiddels de parkeerplaatsen bij haar stranden gesloten.

Drukte op zaterdag

Vele honderden liefhebbers wisten zaterdag het strand van Hoek van Holland te vinden. Ze maakten een stevige wandeling, ploften neer in het zand of namen een duik in het koude zeewater.

De zorgen verdwenen, net als de voorzichtigheid. Recreanten stonden dicht op elkaar in de rij voor een visje, anderen kaapten op brutale wijze de terrassen van de strandpaviljoens: daarbij kropen ze onder de rood-witte afzetlinten door. Zowel de paviljoens als de terrassen zijn officieel gesloten.

Personeel van Maribu Beach, één van de zaken, deed op Facebook een ‘dringend verzoek’ om vooral van de terrassen weg te blijven. ,,Wij houden ons aan de opgelegde richtlijnen, doet u dat dan alstublieft ook.”

‘Normaal van harte welkom, nu even niet’

Burgemeester Aboutaleb had het mooie weer voorzien en riep vrijdagavond al op om vooral afstand van elkaar te blijven houden. Eerder die dag plaatste de gemeente Rotterdam waarschuwingsborden bij parken en speelplekken. Ook sloot zij, uit voorzorg, Recreatieoord Hoek van Holland.

Joey de Waard, voorzitter van de Hoekse gebiedscommissie, kan zich vinden in de oproep van de burgemeester. ,,Normaal gesproken is iedereen van harte welkom in ons mooie dorp, maar in deze situatie heb ik liever dat de mensen wegblijven: doe voorzichtig en zorg voor elkaar. Ik heb het gevoel dat mensen dit virus onderschatten, en dat kan enorm gevaarlijk zijn voor ieders gezondheid.”

  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam