Mode- en kostuumontwerper Berend Brus met een bijzonder mondkapje.
Volledig scherm
Mode- en kostuumontwerper Berend Brus met een bijzonder mondkapje. © Kunstuitleen Rotterdam

Creatief met mondkapjes? Misschien kom je dan in deze bijzondere tentoonstelling

Kunstuitleen Rotterdam lanceert een online tentoonstelling over opvallende mondkapjes op Instagram: @mondkappenou. Hiermee wil de organisatie een positieve, blijvende herinnering creëren aan de coronatijd. Mode- en kostuumontwerper Berend Brus, stadsdichter Dean Bowen en ontwerpstudio Vormlust namen het voortouw met een selfie met #mondkappenou.

Met #mondkappenou roept Kunstuitleen Rotterdam iedereen op om een mondkapje dat is gemaakt door Rotterdams Handwerk, naar eigen inzicht te bewerken. Met textielstift, naald en draad of iets anders creatiefs. Zo haalde Brus zijn inspiratie uit een portret van Salvador Dalí en verbergt Bowen zich achter zijn geborduurde eigen handschrift.

Tekst gaat verder onder de foto.

Een uniek mondkapje om jezelf, maar ook anderen te beschermen. Iedereen die een selfie met een mondkapje plaatst en #mondkappenou gebruikt, kan geselecteerd worden voor de online tentoonstelling.

Handwerk

Het mondkapje wordt gemaakt door een aantal thuiswerkers van Rotterdams Handwerk. Dat zijn mensen die noodgedwongen thuiszitten, en met een laag inkomen moeten rondkomen. Deze mensen ontvangen voor hun werk een vergoeding. Kunstuitleen Rotterdam verkoopt de mondkapjes voor 6 euro per stuk. De helft van dat bedrag gaat naar Rotterdams Handwerk, de andere helft naar het Rode Kruis. 

De mondkapjes kunnen in de expo aan de Goudsesingel gekocht worden of online via info@kunstuitleenrotterdam.nl.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam