De GGD Rotterdam-Rijnmond zou deze week meer prikken per dag kunnen zetten, maar heeft vaccins voor vijfduizend regiogenoten.
Volledig scherm
PREMIUM
De GGD Rotterdam-Rijnmond zou deze week meer prikken per dag kunnen zetten, maar heeft vaccins voor vijfduizend regiogenoten. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Opkomst voor coronaprik verschilt per wijk én per gemeente, huisartsen halen alles uit kast

De opkomst voor vaccinaties lijkt sterk te verschillen per wijk en gemeente. Vooral bij de vaccinatie met AstraZeneca door de huisarts laten in stadswijken veel minder 60-plussers zich prikken. Ook de GGD Rotterdam-Rijnmond ziet een verschil in vaccinatiebereidheid. In Rotterdam ligt die lager dan elders in de regio.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  9

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'
  Play

  Ranki Oberoi: 'Ik zag Usain Bolt en dacht, dit is wat ik wil'

 2. Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'
  Play

  Schelvis fileert Feyenoord City: 'Dit komt uit de gemeente'

Rotterdam