In Enschede heeft de GGD ook al een testlocatie voor zorgpersoneel in een parkeergarage. Rotterdam krijgt de drive-in voor coronatesten op Zuid bij het Topsportcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
In Enschede heeft de GGD ook al een testlocatie voor zorgpersoneel in een parkeergarage. Rotterdam krijgt de drive-in voor coronatesten op Zuid bij het Topsportcentrum. © Emiel Muijderman

Parkeergarage Rotterdam-Zuid wordt drive-in voor afname coronatest

De parkeergarage bij het Topsportcentrum in Rotterdam-Zuid wordt een ‘corona drive-in’. Alleen zorgmedewerkers met klachten kunnen daar in hun auto worden getest op het coronavirus. Vanaf dinsdag kunnen de eerste mensen op afspraak langskomen in de garage naast De Kuip. De GGD zet ook een mobiel testlab in. De ‘soa-bus’ wordt nu ‘coronabus’.

,,Onze testcapaciteit is hiermee uitgebreid, waardoor meer zorgmedewerkers die in onze regio werken getest kunnen worden’’, meldt Saskia Baas, directeur Publieke Gezondheid bij de GGD Rotterdam-Rijnmond.

  1. À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’
    PREMIUM

    À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’

    Wie nu de bijna verlaten Maasoever van het Noordereiland bekijkt, kan het bijna niet geloven. Toch is de bedoeling dat het er binnen een week of twee bij mooi weer bruist van gezelligheid. Onder de vleugels van pop-up restaurant À la Plancha - na anderhalf jaar terug van weggeweest - verrijst een langgerekt terras van ruim honderd meter langs de Maaskade. ,,Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam