Luchtfoto’s van de actie #NLBlijftThuis. Morgen vliegt de AD-drone boven Rotterdam. Iedereen kan zich opgeven voor deze bijzondere actie en wie weet vliegt de drone boven je straat.
Volledig scherm
Luchtfoto’s van de actie #NLBlijftThuis. Morgen vliegt de AD-drone boven Rotterdam. Iedereen kan zich opgeven voor deze bijzondere actie en wie weet vliegt de drone boven je straat. © HLN

Rotterdam, laat je zien aan de AD-drone!

OproepHartjes en lieve teksten van stoepkrijt, vlaggen, compleet oranje straten, dikke duimen omhoog en enthousiast gezwaai. Nederland blijft thuis, maar steekt iedereen die moet werken of binnenblijven vanaf de stoep een hart onder de riem. Daar worden we blij van en dat willen we als AD graag met iedereen delen. Dinsdag vliegt er daarom een speciale AD-drone van onze actie #NLBlijftThuis boven Rotterdam om al die opbeurende ‘straatkunst’ van bovenaf te filmen. Opgeven voor #NLBlijftThuis kan door een mail te sturen naar info@nlblijftthuis.nl.

Met #NLBlijftThuis willen het AD, de zeven regionale kranten van DPG Media en radiozender Qmusic Nederland een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden. Vorige week is er al met de drone gevlogen boven Tilburg en Nijmegen. Dat leverde prachtige, ontroerende beelden op.

Lees verder onder de foto. 

Vanuit de lucht zijn de opbeurende boodschappen, zoals van deze kinderen, goed te zien.
Volledig scherm
Vanuit de lucht zijn de opbeurende boodschappen, zoals van deze kinderen, goed te zien. © #NLBlijftThuis

Martijn Enkelaar van The Postboat Dronedepartment heeft nu al zin in Rotterdam. Hij bedient morgen de camera, zijn collega Frans Janssen vliegt de drone. ,,Ik verwacht heel wat van Rotterdam. Ik ben benieuwd waar mensen en misschien zelfs complete straten ons en de rest van Nederland mee verrassen. Bijvoorbeeld met oranje versierde straten, dat zou mooi zijn. We hebben al in Tilburg en Nijmegen gevlogen en veel mooie dingen gezien. Zoals van het personeel van het Radboudumc in Nijmegen vanaf het heliplatform.’’

Iedereen kan meedoen aan deze actie. De redactie kiest uiteindelijk waar het droneteam naartoe gestuurd wordt. Er is alleen een kleine maar: in een grote kring rond Rotterdam The Hague Airport mag vanwege de veiligheid niet met een drone gevlogen worden. Onze AD-drone gaat daarom alleen veilig de lucht in boven Kralingen-Crooswijk, Katendrecht, Vreewijk, Groot-IJsselmonde en Prins Alexander. 

Ontheffing

Voor het vliegen boven Rotterdam heeft Enkelaar een speciale ontheffing gekregen van de Inspectie Leefomgeving en Transport. Ook de politie is geïnformeerd. ,,Voor deze actie mogen wij als enige boven Nederland vliegen. We moeten de luchtverkeersleiding op het vliegveld steeds toestemming vragen om te mogen opstijgen en landen. Veiligheid voor alles.’’

Lees verder onder de foto. 

Ook Willem II in Tilburg deed vanuit het voetbalstadion mee aan #NLBlijftThuis.
Volledig scherm
Ook Willem II in Tilburg deed vanuit het voetbalstadion mee aan #NLBlijftThuis. © #NLBlijftThuis

Film

Van alle beelden wordt een film gemaakt, die ook te zien zal zijn op AD.nl. ,,Monteren doen we gelijk in de auto, als we naar de volgende filmlocatie rijden. We proberen bij zoveel mogelijk mensen langs te gaan, netjes op afstand natuurlijk, maar gezien het vele aantal aanmeldingen in Brabant lukt het vast ook in Rotterdam niet om iedereen te bezoeken. Ik hoop op veel originele inzendingen. Laat ik het zo zeggen: we hebben al veel stoepkrijt en teksten als ‘samen sterk’ gezien. We vliegen vanaf 09.00 uur, dus zorg dat je klaar bent. En zorg dat je boodschap platligt. Op de stoep, op je dak, in de tuin, op de brandweerkazerne. We hebben er zin in. Rotterdam, tot morgen!’’ 

Meedoen kan door een mail te sturen naar info@nlblijftthuis.nl

Wij zullen je gegevens niet voor andere doeleinden gebruiken. Meer informatie vind je in ons privacystatement.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam