Drukte bij tuincentra in Rotterdam-Oost
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte bij tuincentra in Rotterdam-Oost © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Stranden en parken blijven leeg, maar topdrukte bij tuincentra

Een strakblauwe lucht verdient een groen huis, moet men dit weekend gedacht hebben. Waar de stranden en parken leeg bleven, werd de weg naar de parkeerterreinen bij Kwekerij Reijm en Tuincentrum Zwinkels goed gevonden.

Het grote ijzeren hek voor de ingang van Tuincentrum Zwinkels wordt zo af en toe door een jongeman in oranje hesje geopend. Ook vandaag geldt er een maximum op het aantal personen dat de het terrein mag betreden. De parkeerplaats staat rond het middaguur dan ook goed vol. En dus wordt er streng gecontroleerd of er niet meer dan zeventig bezoekers tegelijk in de winkel zijn.

  1. À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’
    PREMIUM

    À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’

    Wie nu de bijna verlaten Maasoever van het Noordereiland bekijkt, kan het bijna niet geloven. Toch is de bedoeling dat het er binnen een week of twee bij mooi weer bruist van gezelligheid. Onder de vleugels van pop-up restaurant À la Plancha - na anderhalf jaar terug van weggeweest - verrijst een langgerekt terras van ruim honderd meter langs de Maaskade. ,,Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam