Studenten bekogelen agenten vanuit raam terwijl ze coronafeestje vieren, politie woedend

videoDe politie is woedend op de studenten die zaterdag een feest met zo’n 60 man hielden in een pand aan de Oostzeedijk Beneden in Rotterdam. Agenten zagen zich gedwongen het coronafeest, waarbij bezoekers onder meer vanuit het raam agenten bekogelden met afval, met ‘gepast geweld’ te beëindigen. ‘Ze moeten zich kapotschamen!’

 1. Clubs worstelen met coronamaatregelen voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controleren’
  PREMIUM

  Clubs worstelen met coronamaat­re­ge­len voor kantines: ‘Wij kunnen het zelf niet controle­ren’

  Eindelijk zijn alle sportcompetities weer van start. Dat betekent niet dat alles weer als vanouds is. Nog altijd zijn er coronamaatregelen van kracht, bijvoorbeeld bij het kantinebezoek. Voetbalclubs uit de Rotterdamse regio gaan er verschillend mee om. Zo wijst RVVH-voorzitter Mario Papavoine leden alleen op hun eigen verantwoordelijkheid. ,,Ik neem nu niet het risico om in een drukke kantine te gaan staan.”
 2. Heel het land kijkt angstvallig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’
  PREMIUM

  Heel het land kijkt angstval­lig naar studenten: ‘Wij namen corona eigenlijk vanaf dag één serieus’

  Het gedrag van studenten wordt angstvallig bekeken. Mark Rutte vindt dat bij studenten nog teveel misgaat, benadrukte hij tijdens de laatste persconferentie. ,,Wat donderdagavond in Leiden gebeurde is niet wat je wil. Onverantwoordelijk”, zei de premier over de spontane bijeenkomst van een honderdtal Augustinus-leden in het Van der Werfpark. Studentenhuizen houden de deuren dicht uit angst voor kritiek, of juist vanwege de gezondheid. Ook in Leiden, de stad die gebouwd lijkt te zijn op studentenverenigingen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam