Het coronavirus, extreem uitvergroot.
Volledig scherm
Het coronavirus, extreem uitvergroot. © AD

Vier coronapatiënten overleden, 126 nieuwe besmettingen

In de Rotterdamse regio zijn vier nieuwe coronapatiënten overleden. Gisteren waren dit er nog zestien. Er zijn in één dag tijd 126 positieve testen bij gekomen. In totaal zijn er nu 70 regiogenoten overleden en 1370 bewezen besmet met het coronavirus.

Dit blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De verschillen in de regio zijn groot. In Brielle is er opnieuw niemand positief getest, terwijl in bijvoorbeeld Vlaardingen het aantal bevestigde coronapatiënten met negen stijgt naar 57.

Het aantal nieuwe positieve testen wisselt deze week sterk. De ene dag zijn het er heel veel, vanwege onder meer een nieuw moment van registreren, de andere dag weinig. De stijging met 126 positieve testen is gemiddeld.

In het ziekenhuis

Ook op de kaart van het aantal ziekenhuisopnames valt Goeree-Overflakkee nog steeds op. Relatief gezien liggen de inwoners daar het vaakst in het ziekenhuis. Daarna volgen Krimpenerwaard, Ridderkerk en Hoeksche Waard. In totaal zijn in het hele verspreidingsgebied van het AD Rotterdams Dagblad 485 regiogenoten opgenomen, of opgenomen geweest in een ziekenhuis. Dat zijn er 27 meer dan gisteren. De laagste cijfers van de week. 

De cijfers van de ziekenhuisopnamen komen van het RIVM, dat sinds deze week niet meer het aantal besmettingen meldt. De cijfers van het RIVM zijn een indicatie van het verloop van het aantal ernstig zieke mensen in de regio. Soms zit er een vertraging in het melden. Bovendien zijn er ook ernstig zieke ouderen die in het verpleeghuis verblijven.

In woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn de gevolgen van de corona-uitbraak nog steeds te voelen. In totaal stierven er tien bewoners en zijn er veertig besmettingen.

  1. À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’
    PREMIUM

    À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’

    Wie nu de bijna verlaten Maasoever van het Noordereiland bekijkt, kan het bijna niet geloven. Toch is de bedoeling dat het er binnen een week of twee bij mooi weer bruist van gezelligheid. Onder de vleugels van pop-up restaurant À la Plancha - na anderhalf jaar terug van weggeweest - verrijst een langgerekt terras van ruim honderd meter langs de Maaskade. ,,Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam