Het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Goeree-Overflakkee kleurt het meest donker van de Rotterdamse regio.
Volledig scherm
Het aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Goeree-Overflakkee kleurt het meest donker van de Rotterdamse regio. © RIVM

Zestien coronapatiënten overleden, 54 nieuwe positieve testen

In de Rotterdamse regio zijn zestien nieuwe coronapatiënten overleden. Dit is het hoogste aantal sinds het begin van de crisis. Er zijn in één dag tijd 54 positieve testen bij gekomen. In totaal zijn er nu 66 regiogenoten overleden en 1244 bewezen besmet met het coronavirus.

Dit blijkt uit de laatste cijfers van de GGD Rotterdam-Rijnmond. In Rotterdam en opnieuw in Goeree-Overflakkee zijn er de meeste geteste coronapatiënten bij gekomen. Het aantal nieuwe positieve testen is aanmerkelijk minder dan een dag geleden, maar dat komt omdat toen een nieuw moment van registreren was gekozen.

In het ziekenhuis

Ook op de kaart van het aantal ziekenhuisopnames valt Goeree-Overflakkee nog steeds op. Relatief gezien liggen de inwoners daar het vaakst in het ziekenhuis. Daarna volgen Krimpenerwaard, Ridderkerk, Barendrecht en Hoeksche Waard. In totaal zijn in het hele verspreidingsgebied van het AD Rotterdams Dagblad 458 regiogenoten opgenomen, of opgenomen geweest in een ziekenhuis. 

Dit zijn de cijfers van het RIVM, dat sinds deze week niet het aantal besmettingen maar het aantal ziekenhuisopnames meldt. De cijfers van het RIVM zijn een indicatie van het verloop van het aantal ernstig zieke mensen in de regio. Soms zit er een vertraging in het melden. Bovendien zijn er ook ernstig zieke ouderen die in het verpleeghuis verblijven.

In woonzorgcomplex Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk zijn de gevolgen van de corona-uitbraak nog steeds te voelen. In totaal stierven er tien bewoners en zijn er veertig besmettingen.

  1. À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’
    PREMIUM

    À la Plancha terug langs Maaskade: ‘Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open’

    Wie nu de bijna verlaten Maasoever van het Noordereiland bekijkt, kan het bijna niet geloven. Toch is de bedoeling dat het er binnen een week of twee bij mooi weer bruist van gezelligheid. Onder de vleugels van pop-up restaurant À la Plancha - na anderhalf jaar terug van weggeweest - verrijst een langgerekt terras van ruim honderd meter langs de Maaskade. ,,Zodra we bier kunnen schenken, gaan we open.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam