Het strand van Ouddorp
Volledig scherm
Het strand van Ouddorp © Qphoto

Goeree-Overflakkee opent voorzichtig weer enkele parkeerplaatsen bij het strand

Goeree-Overflakkee zet de toegang tot de stranden op een kier. De grote parkeerplaatsen gaan open, vier kleinere blijven voorlopig nog wel gesloten: het gaat om Ouddorp Beach, De Kwade Hoek, de Vuurtoren en het strandje bij Herkingen aan het Grevelingen Meer. 

Begin april gingen de parkeerplaatsen bij de stranden op Goeree-Overflakkee massaal op slot. De gemeente deed er alles aan om een grote toestroom van dagjesmensen naar de stranden te voorkomen. Politie, handhavers en verkeersregelaars werden ingezet om mensen naar huis te sturen. Met succes. ,,We zien dat inwoners zich goed aan alle maatregelen houden”, zegt burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. 

Reden dat Goeree-Overflakkee de teugels nu een beetje laat vieren. ,,We zetten nu met elkaar de weg in om stap voor stap de maatregelen te versoepelen.” Dat betekent dat de grote parkeerplaatsen bij de stranden weer opengaan. ,,Maar dat kan alleen als we ons aan de anderhalve meter richtlijnen houden”, aldus Grootenboer-Dubbelman.

Voorlopig gesloten

Een viertal parkeerplaatsen blijft vooralsnog wel gesloten: Ouddorp Beach aan de Noordweg, De Kwade hoek bij Goedereede, Strand bij de Vuurtoren van Ouddorp en de parkeerplaats bij het strand van Herkingen. Reden dat deze parkeerplaatsen niet open gaan is omdat ze relatief klein zijn. ,,Het is moeilijker om daar de coronamaatregelen in acht te nemen”, aldus de burgemeester.

Als de openstelling van de grote parkeerplaatsen goed gaat, wil Grootenboer-Dubbelman pas nadenken over openstelling van alle parkeerplaatsen.