Het coronavirus.
Volledig scherm
Het coronavirus. © Shutterstock.

Lees hier het laatste coronanieuws in een paar minuten bij

updateMeerdere keren per dag praten we je bij over de huidige stand van zaken in Rotterdam en omliggende gemeenten. Hoe gaat het met het aantal besmettingen? Hoe staat het op straat? Wat zijn nu precies de maatregelen die van kracht zijn? Dit is de update van maandag 25 mei 9:00 uur.

- Het aantal positieve coronatesten in de Rotterdamse regio is zaterdag opgelopen tot 4907. Dat is een toename van 13 in vergelijking met gisteren. Er zijn 3 nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis. Het totaal in de regio komt daarmee op 1101. Er zijn nul nieuwe overlijdens gemeld. Het aantal sterfgevallen blijft daarmee 618. 

- In Rotterdam (327) en Capelle aan den IJssel (52) ligt het aantal overleden patiënten het hoogst. Alleen in Brielle en Westvoorne zijn geen sterfgevallen bekend. 

- De 26-jarige zeevarende Wesley Smits zit al maandenlang vast op een schip in oost-Canada. Vanwege de coronacrisis is onduidelijk wanneer hij weer naar huis kan. Zijn kinderen missen hem heel erg. Mogelijk mist Smits ook de geboorte van zijn derde kind.  

- Een opluchting voor veel mbo-studenten: ze mogen voor de zomervakantie toch nog eindexamen doen. Nu nog de vraag hoe ze hun diploma in ontvangst zullen nemen.

 - Voor ongeveer 1.100 gestrande bemanningsleden aan boord van cruiseschip de Emerald Princess is het laatste deel van hun reis aangebroken. Het schip wordt maandag 1 juni verwacht in Rotterdam. Aan boord zitten niet-Europese bemanningsleden. 

In het kaartje hieronder kun je opzoeken hoeveel mensen in jouw regio zijn overleden aan het coronavirus. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam