Strandgangers kunnen vanaf nu ook weer naar het toilet, mits het een zelfstandige toiletvoorziening bij een strandpaviljoen betreft.  Lange tijd kon dat zeker niet overal langs de Nederlandse kust.
Volledig scherm
PREMIUM
Strandgangers kunnen vanaf nu ook weer naar het toilet, mits het een zelfstandige toiletvoorziening bij een strandpaviljoen betreft. Lange tijd kon dat zeker niet overal langs de Nederlandse kust. © Frank de Roo

Toiletten langs hele kust mogen weer gebruikt worden

Mensen die het strand bezoeken, kunnen er vanaf nu ook weer naar het toilet. Dat blijkt uit afspraken die de veiligheidsregio's die aan kust liggen hebben gemaakt. Zelfstandige toiletvoorzieningen van strandpaviljoens, die vanaf het strand bereikbaar zijn zonder dat men het strandpaviljoen hoeft te betreden, mogen opengesteld worden. 

Voor het schoonhouden van de toiletten gelden de richtlijnen van het RIVM. Toiletgroepen die ín een strandtent zijn aangelegd blijven voorlopig nog verboden terrein voor strandfans met hoge nood. Tot nu toe verschilden de ‘toiletregels’ van de kustprovincies. Dat is nu na klachten uit onder meer Scheveningen en Kijkduin, waar mensen tegen de paviljoens plasten en in de duinen hun behoefte deden, gelijk getrokken.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam