De Margriethal staat vol met tenten.
Volledig scherm
De Margriethal staat vol met tenten. © Gemeente Schiedam

Centrale ‘coronapost’ in Margriethal voor patiënten uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis

Patiënten uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis waarvan het vermoeden bestaat dat zij zijn besmet met het coronavirus, worden vanaf dinsdag onderzocht in de Margriethal in Schiedam.

De zorg voor patiënten met klachten die kunnen duiden op het coronavirus moet zo goed en veilig mogelijk verlopen. Daarom richten de GHOR (het geneeskundige onderdeel van de Veiligheidsregio), de gemeente Schiedam, Huisartsenpost Schievliet locatie NWN, het Rode Kruis en andere partijen de Margriethal in als externe COVID-19-post.

De locatie wordt begin deze week in gebruik genomen. De centrale post is alleen bedoeld voor patiënten die door huisartsen uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden doorverwezen.

Zuinig

,,Het is van groot belang voor de gezondheid van iedereen, patiënten én huisartsen, dat mensen die misschien met het coronavirus zijn besmet, onderzocht worden op één locatie. Ook om zuinig om te gaan met beschermingsmiddelen, die er echt te weinig zijn”, aldus Ingeborg van der Geest, huisarts in Vlaardingen.

Het aantal mensen dat aanklopt bij een huisarts, neemt toe. ,,Als gemeente werken we graag mee om de druk op de zorg te verlichten”, stelt burgemeester Cor Lamers. ,,De Margriethal is uitstekend geschikt te maken als externe huisartsenpost, zoals dat ook op andere plaatsen in het land gebeurt. Door er samen de schouders onder te zetten, hebben we dit in zeer korte tijd kunnen opzetten.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen