De coronapost in de Margriethal in Schiedam bij de start.
Volledig scherm
De coronapost in de Margriethal in Schiedam bij de start. © GinoPress

Coronpost Magriethal sluit de deuren, verdachte patiënten nu naar ‘corona- HAP’

De coronapost in de Schiedamse Margriethal gaat sluiten. Nu het aantal besmettingen terugloopt, is een extra locatie waar verdachte patiënten werden onderzocht niet meer nodig. Mensen kunnen nu terecht in de ‘corona-HAP’

Vorige week werden al de openingstijden teruggeschroefd, zo was de post ‘s nachts al niet meer toegankelijk. Nu volgt een definitieve sluiting. 

Dat betekent niet dat patiënten die mogelijk met corona zijn besmet zich weer in de wachtkamer van de huisarts moeten melden. Zij kunnen vanaf volgende week, met een verwijzing van de dokter, nog steeds worden onderzocht in de triagetent die voor de ingang van de Huisartsenpost Nieuwe Waterweg Noord staat bij het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam. Deze corona-HAP is 24 uur per dag open. 

Contact

Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts en tijdens avonden, nachten en weekenden met de eigen huisartsenpost. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt op de corona-HAP in de tent. Op de coronahuisartsenpost wordt niet getest op het virus. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis.

De zorg op de coronahuisartsenpost in Schiedam is er voor alle patiënten van de huisartsen in Maassluis, Schiedam en Vlaardingen.

Patiënten die geen Corona gerelateerde klachten hebben, kunnen net als altijd in de avonden, nachten, weekenden en op feestdagen terecht bij Huisartsenposten Schievliet, locatie Nieuwe Waterweg Noord.

Initiatief

Sinds eind maart werden Schiedammers, Vlaardingers en Maassluizers die zich met corona-achtige verschijnselen melden bij hun huisarts, onderzocht in de Margriethal. Een initiatief van onder andere de Huisartsenposten Schievliet en het Rode Kruis die hiermee de praktijken wilden ontlasten en coronavrij houden.

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen