De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in ziekenhuizen werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen.
Volledig scherm
De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in ziekenhuizen werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen. © ElisabethTweeSteden Ziekenhuis (ETZ) Tilburg.

Eerste coronapatiënt uit Schiedam overleden, 57 nieuwe besmettingen erbij in een dag tijd

Een coronapatiënt uit Schiedam is de afgelopen 24 uur overleden, zo meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond. In totaal zijn sinds gisteren 57 inwoners positief getest op het coronavirus. Deze stijging ligt in lijn met vorige week. Na Rotterdam (14) zijn er de meeste nieuwe patiënten bijgekomen in de Hoeksche Waard (8) en op Goeree-Overflakkee (7).

Dit blijkt uit cijfers van het RIVM. Het zijn aanzienlijk meer vastgestelde coronapatiënten dan gisteren, toen er 32 vastgestelde besmettingen bijkwamen. Maar minder dan een dag eerder toen met 63 het recordaantal positieve testen tot nu toe was. De teller staat nu op 398 besmettingen voor het hele verspreidingsgebied van het AD Rotterdams Dagblad.

Overlijden

In de hele regio zijn elf regiogenoten overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Diegene waarover vandaag het bericht kwam, woonde in Schiedam. De tien andere patiënten kwamen uit Nissewaard (4), Goeree-Overflakkee (2), Hoeksche Waard (3) en Rotterdam (1). In heel Nederland overleden de meesten patiënten in 24 uur tijd. Met 63 nieuwe overleden coronapatiënten zijn er nu 276 Nederlanders waarvan zeker is dat zij zijn gestorven aan de gevolgen van het nieuwe virus. .

Goeree-Overflakkee, Albrandswaard en Westvoorne kleuren alle drie donkergeel op de kaart van het RIVM. Dit betekent dat deze gemeenten tussen de 50 en 100 besmettingen hebben per 100.000 inwoners. Goeree-Overflakkee heeft na Rotterdam (163) de meeste besmettingen van de hele regio met 43. Daarna volgt de Hoeksche Waard met 31 positieve testen. De GGD kan geen toelichting geven over waarom juist op Goeree-Overflakkee, met nog geen 50.000 inwoners, relatief gezien veel mensen besmet zijn. 

Testen

De regels voor het testen zijn anders dan in het begin van de crisis. Mensen die 70 jaar of ouder zijn of een zwakke gezondheid hebben, worden getest als de vrees is dat zij naar het ziekenhuis moeten. Ook patiënten in het ziekenhuis en mensen die in ziekenhuizen werken worden getest. Dit betekent dat de aantallen een minder goed beeld geven van de verspreiding van het coronavirus dan in de eerste dagen. Er zijn vele malen meer mensen ziek dat de testen uitwijzen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam