Handhavers hebben de taak de regels die voortvloeien uit de noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te controleren.
Volledig scherm
Handhavers hebben de taak de regels die voortvloeien uit de noodverordening van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond te controleren. © ANP

Schiedamse handhavers delen 31 coronaboetes uit op Bevrijdingsdag

De Schiedamse handhavers hebben op Bevrijdingsdag liefst 31 coronaboetes uitgedeeld aan mensen die zich niet hielden aan de anderhalve meter afstand-regel en in groepen bijeenkwamen. Ook werd een hennepkwekerij ontmanteld aan de Boerhaavelaan, waar 620 planten zijn aangetroffen. 

De toename van het aantal coronaboetes in Schiedam is opvallend, aangezien er de afgelopen dagen juist sprake was van een afname. Het aantrekkende mooie weer lijkt de oorzaak te zijn. De bekeuringen zijn op verschillende plekken in de stad uitgedeeld. Zo was het raak op de Parallelweg, Marconistraat, Stationstraat, Kloosterplaats, Horvathweg en Stationsplein.

Quote

Het uitgangs­punt om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het noodzake­lijk is, wordt steeds minder in acht genomen.

Cor Lamers, burgemeester Schiedam

Eerder zei burgemeester Cor Lamers al dat Schiedam consequent is als het gaat om handhaven. Eerder deze week schreef hij in een brief aan de gemeenteraad dat hij zich zorgen maakt, omdat het drukker wordt op straat. ,,Het uitgangspunt om zoveel mogelijk thuis te blijven en alleen naar buiten te gaan als het noodzakelijk is, wordt steeds minder in acht genomen”, aldus de burgemeester in zijn schrijven. 

Onbegrip

Hierdoor is het steeds moeilijker om anderhalve meter afstand te houden. Lamers: ,,Dit leidt helaas ook vaker tot vragen en onbegrip over het optreden van Toezicht en Handhaving.”

In de periode van 24 tot en met 30 april zijn in Schiedam 105 prenten uitgedeeld door handhavers, de politie kwam tot 7 bekeuringen. Dat zijn er 57 minder dan de week ervoor. Overigens regent het sinds de noodverordening van kracht is, boetes in Schiedam. Tientallen mensen zijn (soms zelfs twee keer) inmiddels beboet. Vooral jongeren en jong-volwassenen trekken zich weinig van de regels aan. 

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen