Recreatiehuisjes in Hoek van Holland.
Volledig scherm
Recreatiehuisjes in Hoek van Holland. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Slapen op campings en recreatieparken mag weer vanaf zaterdag

Vanaf aanstaande zaterdag is het weer toegestaan om de nacht door te brengen op vaste plekken op campings, recreatieparken, jachthavens en stranden in Rotterdam-Rijnmond.

De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat weten dat mensen weer volledig gebruik kunnen maken van hun ‘stacaravan, boot/jacht met vaste ligplaats, recreatiewoning, die voor een heel seizoen aan hen is verhuurd of bij hen in eigendom is’. Als voorwaarde geldt wel dat deze vaste plekken voorzien zijn van eigen sanitair, want de gemeenschappelijke toiletruimten blijven gesloten.

Sinds eind maart waren in de gehele regio campings en recreatieparken dicht. Op 29 april volgde een eerste versoepeling, toen werd het weer mogelijk overdag op vaste plekken te verblijven.

Dringend beroep

In een persbericht bedanken de burgemeesters van de regio ‘de mensen voor hun begrip en medewerking in deze moeilijke tijden.’ ,,We zijn blij dat er enige versoepeling mogelijk is.’’  Wel blijft er een dringend beroep richting bezoekers en beheerders om de RIVM-maatregelen na te leven en te allen tijde 1,5 meter afstand te houden.

Het huren van losse plekken voor recreatief verblijf blijft vooralsnog wel verboden.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam