Foto ter illustratie. Kinderen spelen op een voetbalveld in de buurt van De Kuip.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. Kinderen spelen op een voetbalveld in de buurt van De Kuip. © Archief Jan Kok | Boomerang Fotografie

Sportclubs hebben last van kinderen: ‘Ze knippen het hek open om te voetballen’

Sportclubs nemen maatregelen om te voorkomen dat kinderen de velden op gaan. Vanwege het coronavirus zijn de sportcomplexen gesloten, maar dat weerhoudt kinderen er niet van de terreinen te betreden.

De Vlaardingse voetbalclub VFC heeft veel last van spelende kinderen. De club vraagt de jonge voetballertjes op sociale media vooral niet naar het sportpark te komen, maar sommigen hebben daar lak aan. ,,Ze klimmen gewoon over het hek om te voetballen’’, zegt voorzitter Bill Savonije. ,,Vorige week leek het hier net een ontmoetingsplaats. Zo druk was het. Dat is nu minder. De politie houdt een oogje in het zeil. Misschien schrikt dat af.”

Ook bij de Barendrechtse voetbalvereniging Smitshoek is het druk met spelende kinderen. De vereniging sloot vorige week het sportcomplex af met hekken. Daardoor kunnen kinderen de voetbalvelden niet betreden. Niet iedereen respecteert dat besluit. ,,Iemand knipte afgelopen week zelfs een hek open om alsnog te kunnen voetballen. Dat verzin je niet”, zegt voorzitter Simon Kelder.

Ontruimen

De vereniging probeerde de twee recreatievelden naast het sportcomplex open te houden voor de kinderen. ,,Dat was geen succes. Het was dit weekend veel te druk. Er liepen vijftig kinderen rond. Uiteindelijk ontruimde de politie de velden, omdat het te onveilig werd. Er was teveel besmettingsgevaar. Iedereen stond bij elkaar in de buurt. Die velden sluiten we nu ook af. Dat vinden we vervelend, maar we willen gewoon niet het risico lopen dat er iemand besmet raakt.”

Quote

Iemand knipte afgelopen week een hek open om alsnog te kunnen voetballen. Dat verzin je niet

Simon Kelder, voorzitter Smitshoek

Ook bij Hockeyclub Rotterdam merken ze dat hun velden populair zijn bij thuiszitters. ,,Het was vooral druk toen de scholen net dicht waren. Veel kinderen kwamen hier hockeyen of een balletje trappen”, zegt persvoorlichter Alexander Bakker. ,,We hebben op sociale media een oproep gedaan om vooral niet naar het sportcomplex te komen. Dat helpt. Er zijn nu nog maar heel af en toe kinderen.”

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam