De Schiedamse burgemeester Cor Lamers.
Volledig scherm
De Schiedamse burgemeester Cor Lamers. © Roel Dijkstra fotografie

Supermarkten geven gehoor aan oproep burgemeester Lamers; maximaal 100 klanten tegelijk binnen

De Schiedamse burgemeester Cor Lamers doet een klemmend beroep op eigenaren van supermarkten: zorg dat er niet meer dan 100 klanten tegelijk binnen zijn.

Uit een rondgang langs de supermarkten in Schiedam, blijkt dat het veel te druk is en dat mensen zich niet houden aan de anderhalve meter afstand, die geldt als richtlijn tijdens de coronacrisis. ,,Gelukkig wordt er gehoor gegeven aan mijn oproep. Eigenaren zetten nu ook maximaal 100 karretjes en mandjes klaar.”

Lamers rekent op het geduld van klanten. ,,Zijn de karretjes of mandjes op, dan moet u eventjes wachten totdat er weer ruimte is”, benadrukt hij. ,,Toon daar begrip voor, want het is in uw belang en in het belang van uw gezondheid dat ze dat doen. Bovendien geeft het de medewerkers de kans om de boel ook goed te bevoorraden. Dus geen bezwaar maken daartegen. Even geduld, u komt allemaal aan de beurt.”

Quote

Denk aan de ouderen. Die moeten niet voor lege schappen komen te staan als ze boodschap­pen gaan doen

Cor Lamers

Ouderenuur

Verder heeft de burgemeester de supermarkteigenaren gevraagd een ouderenuurtje in te stellen. De filialen van Albert Heijn hebben een dergelijk moment nu ingevoerd. ,,Denk aan de ouderen. Die moeten niet voor lege schappen komen als ze boodschappen gaan doen. Ouderen gaan vaak iedere dag even wat verse spullen halen. Geef hen daar de ruimte voor.”

Lamers hoopt vooral dat Schiedammers ook de komende tijd op elkaar letten. ,,We weten niet hoe lang het coronavirus nog door de wereld waart, maar we weten wel dat het nog even gaat duren.”

In samenwerking met indebuurt Vlaardingen