Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Arts op de ic doet verslag: ‘Ik red het gewoon niet’, zei jongeman tegen me

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 8: ‘Een hectische avond- en nachtdienst’.
Lees alle voorgaande afleveringen hier terug. 

,,Nieuwe patiënten en problemen, alles kwam tegelijk. Ik had avond- en nachtdienst en het vooruitzicht was onheilspellend. Op zo’n moment blijf ik heel rustig. Dat moet ook, als ik ga rondrennen maak ik iedereen onrustig. Ik kan niet meer doen dan ik kan. En wat ik doe, dat wil ik goed doen. Eerst overleggen met de arts-assistenten. Hoe pakken we het aan?

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?