Avondklok blijft van kracht, hof schort vonnis rechter op

VIDEODe avondklok blijft voorlopig van kracht. Het gerechtshof in Den Haag heeft vanavond het vonnis van de rechter in een kort geding over het opheffen ervan voorlopig opgeschort. Het hof deed dat op verzoek van de Staat, die hoger beroep heeft aangetekend tegen het vonnis. Viruswaarheid-voorman Willem Engel en jurist Jeroen Pols verlieten woest de rechtbank. ,,U heeft de geloofwaardigheid van de rechtspraak definitief om zeep geholpen. De rechtspraak zal zich moeten verantwoorden.”

47 reacties

 • Geert Stuiver

  3 maanden geleden
  Overigens wordt in de procedure vanaf vrijdag niet bepaald, of de avondklok al dan niet nuttig en/of noodzakelijk is. Daar gáát het Hof helemaal niet over (gelukkig !). Er wordt gekeken, of de uitspraak van de lagere rechtbank procedureel en juridisch juist was. En dat zal wel, want de juridische basis aan de avondklok ontbrak. Dat is een minpuntje, maar het staat het kabinet/de regering vrij daarvoor een betere juridische basis te zoeken. Dat is geen machtsmisbruik, maar democratie!
 • Geert Stuiver

  3 maanden geleden
  Vrijwel iedereen heeft blijkbaar - niet gehinderd door enige rechtenstudie - een vrij stellige mening. De zaak is, dat het Gerechtshof in een spoedprocedure het belang om per direct de avondklok af te schaffen heeft afgewogen tegen het belang van de Staat om een zgn. “Jojo-effect” tegen te gaan. Het Hof heeft geen uitspraak gedaan over de eerdere uitspraak van de rechter, maar het belang van de Staat groter beoordeeld. Klaar ! Vrijdag gaan we verder. Blij, dat Erdogan hier niet over gaat!
 • Babs Hogenes

  3 maanden geleden
  Waarom lees ik maar weinig kritische geluiden tov de maatregelen? Vraagt niemand zich dan af of het überhaupt werkt? Mensen, het is een virus. En virussen bewegen zich al duizenden jaren over deze wereld. Dat krijg je er niet onder. Dus: de maatregelen moeten niet strenger, nee, der maatregelen moeten ánders! En nee, ik ben geen "wappie" die Corona ontkent. Ik ben wel van mening dat de maatregelen erger zijn (worden) dan de kwaal. En met mij vele vooraanstaande medici. Rob Hogenes.
 • Juan Punsola Cabani

  3 maanden geleden
  Ik geloof totaal niet meer in de cijfers die wij voorgeschoteld krijgen...avondklok en lockkdown zsm opheffen!!
 • Martin Harder

  3 maanden geleden
  Alleen het kabinet kan een genomen beslissing van een rechter terugdraaien. Is dit een rechtsstaat. De heer Erdogan kan dit soort dingen doen in zijn land. Waarom kan dit in Nederland. Zou de avondklok niet opgeschort moeten worden tot het hoger beroep dient? Zo werkt het toch volgens de wet? Los van mijn mening over de avondklok, maak ik mij grote zorgen over ons rechtssysteem. Hans weijers.
 1. MS-patiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch
  PREMIUM

  MS-pa­tiënt Jan uit Dalfsen dacht nooit meer te kunnen golfen: met een beetje hulp lukt het nu tóch

  De golfclubs had hij al in de kast gezet. Jan Dunnewind kon de swing niet meer maken. De progressieve Multiple Sclerose (MS) waaraan hij lijdt, heeft een streep door zijn golfcarrière gezet. Woensdag sloeg hij toch weer even een balletje bij Hooge Graven Golfclub Ommen. Want daar onderzoeken ze hoe ze met aangepaste materialen mensen met een lichamelijke beperking tóch kunnen laten golfen. ,,Raar gevoel om op een machine te vertrouwen, maar het lukt.”
 1. Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstraties
  Play

  Wereldwijd duizenden mensen bij pro-Palestina-demonstra­ties

 2. Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges
  Play

  Corona sloopt ook Indiase platteland: lijken drijven voorbij in Ganges