Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt.
Volledig scherm
Op een persconferentie over reizen binnen de EU spreekt lid van de Europese Commissie Didier Reynders over de nieuwe regels omtrent boosterprikken die de commissie aanraadt. © AFP

Brussel adviseert boosterprik binnen 9 maanden voor geldigheid coronapas

UPDATEGevaccineerden die met hun coronacertificaat vrij door Europa willen blijven rondreizen, moeten uiterlijk negen maanden na hun eerste vaccinaties een boosterprik halen. Met dat voorstel wil Brussel proberen de chaos die lidstaten veroorzaken door allerlei aanvullende, maar onderling uiteenlopende eisen weer de baas te worden.

  1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
    12

    Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

    Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?