Avondklokcontroles in Amsterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
Avondklokcontroles in Amsterdam. © ANP

De avondklok moest als eerste de prullenbak in, maar blijft toch weer: ‘Slecht voor het vertrouwen’

PERSCONFERENTIEHet onding moest zo snel mogelijk ‘de prullenbak’ in, zei premier Mark Rutte bij de start van de controversiële avondklok. Maar nu wordt het straatverbod toch weer opnieuw verlengd, betrokkenen hekelen die ‘gebroken belofte’. 

9 reacties

 • G Nieuwenhuijs

  3 maanden geleden
  Voor mij werkt de avondklok averechts. Ik kom rond 17:30 uur thuis van het werk. Ik moet dan direct naar de manege om mijn paard te verzorgen en beweging te geven. Nu met de avondklok is het véél drukker als voorheen. Iedereen moet voor 20:00 uur zijn paard verzorgt hebben om op tijd thuis te kunnen zijn. Daarna een keertje eten. Voorheen konden we tot 23:00 uur terecht, en was het veel rustiger (en veiliger) omdat we verdeeld over de avond konden komen.
 • Joep Dingemans

  3 maanden geleden
  De avondklok zorgt dat de mensen na 9 uur binnen moeten blijven en de meeste besmettingen vinden in huis plaats? Ik kan dit niet rijmen.
 • Smid

  3 maanden geleden
  Niemand weet of de vaccinaties ook werken tegen nieuwe varianten van het SARS-CoV-2 virus. En wat doen we? Luchthavens en grenzen staan wagenwijd open, scholen mogen ook weer open horeca moet dicht, avondklok, maar we mogen vanaf half april weer reizen en toeristen vanuit een ander land kunnen ze binnenkomen zonder 14 dagen isolatie in een hotel. Wie begrijpt dit nog?
 • Ben Berwers

  3 maanden geleden
  Toch nog maar een kleine aanvulling: tot op heden mochten er twee mensen tegelijk winkelen of dat nu op 40 m2 was of op 4000 m2. Amateurwerk dus, want nu - na wat "nadenken" - is dat versoepeld, iets wat ieder nuchter denkend mens al direct had kunnen bedenken. Wij, als volwassen staatsburgers, laten ons behandelen als kinderen. Papa R. houdt ons een snoepje voor, maar wij moeten eerst ons best doen .... Hoe lang slikt het Nederlandse volk een dergelijke kinderlijke behandeling?
 • van Veenendaal

  3 maanden geleden
  Ik beloof ook plechtig dat ik VVD zal stemmen bij de verkiezingen......
 1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

  Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.
 2. Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen
  PREMIUM
  29

  Onenigheid over bouw van bijna 1 miljoen huizen

  Nederland moet tot 2030 zo'n 900.000 woningen bouwen om het woningtekort en daarmee de woningnood op te lossen, stelt demissionair minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Er is volgens een onderzoek dat ze liet uitvoeren meer geld nodig voor de bouwplannen. Woningmarktdeskundigen zetten vraagtekens bij de noodzaak van zo veel nieuwe huizen én er is discussie over ‘bouwen in het groen’.