Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Flinke files richting stranden, maar zeker niet overal

De drukte op de wegen richting de kust wordt steeds groter. Met name op de wegen richting Noord-Hollandse en Zeeuwse stranden nemen de files toe. In totaal staat er meer dan 60 kilometer file, meldt de ANWB

In Zeeland is de drukte op de wegen tot nu toe het grootst. Dit komt voor een groot deel door dagjesmensen. Daarnaast is er veel oponthoud door een ongeluk bij Rilland. Het verkeer vanuit Bergen op Zoom moest door dit ongeluk over de vluchtstrook, waardoor er flinke vertraging ontstond.

In andere kustgebieden is er op dit moment geen file te ontdekken. Zo is het op kustwegen richting Noordwijk, Katwijk en Scheveningen niet opvallend druk. Ook in Zuid-Holland valt de drukte mee, wat wellicht te maken heeft met de oproep van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid om drukte te vermijden. 

Oproepen om drukte te ontlopen

Een dergelijke oproep wordt op meer plaatsen gedaan. Zo raden ook de Veiligheidsregio's Zeeland en Kennemerland (Noord-Holland) mensen af om naar het strand te gaan. En ook de NS roept in een tweet op om alleen met de trein te reizen als dat noodzakelijk is, omdat ze zien dat de drukte in treinen naar Zandvoort toeneemt.

Daarnaast worden sommige wegen richting de kust afgesloten om te voorkomen dat de stranden te vol worden. In IJmuiden, Zandvoort en Bloemendaal is dit op enkele wegen bijvoorbeeld het geval.  

Bekijk deze video over de horeca in coronatijd.

  1. LIVE | Trump: ‘VS verbreekt banden met WHO’, België opent grens voor familiebezoeken

    LIVE | Trump: ‘VS verbreekt banden met WHO’, België opent grens voor familiebe­zoe­ken

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.