Volgens de vakbond was er al voor de coronapandemie een sterke stijging van chauffeurs van buiten de EU, die kwetsbaar zijn voor onderbetaling of uitbuiting. Door de coronacrisis dreigt de uitbuiting toe te nemen.
Volledig scherm
Volgens de vakbond was er al voor de coronapandemie een sterke stijging van chauffeurs van buiten de EU, die kwetsbaar zijn voor onderbetaling of uitbuiting. Door de coronacrisis dreigt de uitbuiting toe te nemen. © ANP

FNV: vrachtwagenchauffeurs worden uitgebuit tijdens coronacrisis

De coronacrisis dreigt uitbuiting van vrachtwagenchauffeurs verder in de hand te werken. Door de moeilijke economische omstandigheden willen opdrachtgevers van transportbedrijven lagere tarieven. Daardoor verslechteren de arbeidsomstandigheden voor veel vrachtwagenchauffeurs uit Oost-Europa en van buiten de EU, waarschuwt vakbond FNV in een rapport. 

  1. Protesterende boeren opnieuw de wegen op in verschillende delen van Nederland
    Update

    Proteste­ren­de boeren opnieuw de wegen op in verschil­len­de delen van Nederland

    In verschillende delen van Nederland zijn boeren opnieuw op pad gegaan om te protesteren. Ze blokkeren de A32/A7 bij Heerenveen in beide richtingen en het distributiecentrum van Coop in Gieten. Ook zijn enkele tientallen tractoren het centrum van Groningen binnengereden en voeren zo'n tweehonderd boeren in Gelderland actie bij het distributiecentrum van Aldi in Groenlo. Bij Eindhoven worden de toegangswegen naar Eindhoven Airport geblokkeerd.