Kabinet wil ‘korte klap’: horeca en winkels dicht om 19:00 uur, thuis nog maximaal 4 gasten

VIDEOHet kabinet neemt maatregelen tegen de agressieve opleving van het coronavirus. Niet-essentiële winkels en horeca moeten drie weken lang dicht om 19:00 uur, mensen wordt gevraagd thuis nog maximaal 4 gasten te ontvangen. En later volgt waarschijnlijk een 2G-beleid, waarbij ongevaccineerden niet welkom zijn. Vandaag hakt het kabinet de knoop door.  

647 reacties

 • Helvoort

  2 maanden geleden
  Eenvoudige oplossingen: 1. Anderhalve meter afstand 2. Handhygiëne 3. Ventilatie Waarom denken Mark Rutten en Hugo de Jonge dar niet aan? Virussen doden met UV-C licht. Afgezogen lucht door UV-C. Dit is wel een investering.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Als Hugo nou 1 keer goed opgelet had dan had hij gezien dat 2g in Duitsland totaal niet werkt en nog vele malen voor snellere besmettingen veroorzaakt dan 3g. Henk vd Dam
 • A. Wassink

  2 maanden geleden
  Het is weer hetzelfde liedje, halfzachte maatregels, die dan nog nergens op slaan. Horeca dicht om 19.00 uur. Waarom? Laat de heren nou eens een goede reden, behalve het aantal besmettingen, om deze onzinnige maatregels te nemen. En hoeveel mensen zijn er totaal getest op een dag en hoeveel % positief en negatief. Dan krijg je denkelijk een ander beeld, maar dat komt de heren waarschijnlijk niet goed uit.
 • jos gompel

  2 maanden geleden
  de Ruijter, wie gaat de overheid de schuld geven als Iedereen gevaccineerd is. De meeste weten dat gevaccineerden nog altijd het krijgen en doorgeven. En dat is er nu aan de hand... r
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Rob ten Hulscher Weer zo'n slappe hap van het kabinet , die 2G had al weken geleden geregeld kunnen zijn en nu moet er nog over gediscussieerd worden , telkens weer achter de feiten aan lopen ?!!!
 1. Huizenprijzen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  Huizenprij­zen stegen de afgelopen 40 jaar niet zó hard: woning ruim 20 procent duurder

  De Nederlandse huizenprijzen zijn in december het sterkst gestegen in meer dan veertig jaar. Met een prijstoename van ruim een vijfde was het sowieso de sterkste stijging sinds het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in 1995 begon met het bijhouden van deze cijfers. Oudere gegevens zijn lastiger te vergelijken, maar de laatste keer dat woningen sneller duurder werden was volgens CBS-econoom Peter Hein van Mulligen eind jaren zeventig.