De koninklijke familie viert Koningsdag 2019 in Amersfoort
Volledig scherm
De koninklijke familie viert Koningsdag 2019 in Amersfoort © Pim Ras Fotografie

Viering Koningsdag Maastricht gaat niet door vanwege coronavirus

De viering van Koningsdag op 27 april in Maastricht is geschrapt vanwege het nieuwe coronavirus. De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben dat maandag bekendgemaakt.

Hoewel Koningsdag pas plaatsvindt op 27 april en de afgekondigde maatregelen vooralsnog duren tot en met 6 april, hebben de gevolgen een dergelijk grote impact op de voorbereidingen, dat het programma niet gerealiseerd kan worden zoals beoogd, laat de gemeente Maastricht weten. 

,,De uitnodiging aan de koning en zijn familie om Koningsdag in Maastricht samen met de regio Zuid-Limburg te vieren blijft uiteraard staan, maar dan op een later moment.”

Plannen

De koninklijke familie zou door het centrum van de Limburgse hoofdstad wandelen. Het bezoek zou om 11.00 uur aankomen bij de Sint Servaasbrug en dan langs de Vissersmaas, Het Bat, de Graanmarkt, het Onze Lieve Vrouweplein en de Bredestraat naar het Vrijthof wandelen.

Ook het Koningsdagconcert in Maastricht, dat op 6 april zou worden gehouden, gaat niet door.

In 2013 werd het Koninginnedagbezoek aan Amstelveen en De Rijp afgelast. Op die dag deed Beatrix afstand van de troon en werd zij opgevolgd door koning Willem-Alexander.

Dit was Koningsdag vorig jaar:

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”