Volledig scherm
PREMIUM
© AP

‘Laten we hopen dat dit weekend niet dezelfde gevolgen voor Nederland heeft als nu voor Italië’

ItaliëDe nieuwe cijfers van de Protezione Civile komen gisteravond hard aan. In 24 uur 792 nieuwe slachtoffers van het Coronavirus, wat het totaal op bijna vijfduizend brengt. Er lijkt geen einde te komen aan dit drama. Het noopt de Italiaanse regering tot nieuwe, nog strengere maatregelen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome.

Een beetje lamgeslagen bekijk ik de nieuwe cijfers die de Italiaanse regering elke avond om zes uur beschikbaar stelt. Bijna achthonderd mensen zijn de afgelopen dag bezweken aan het Coronavirus, bijna zeshonderd alleen al in Lombardije. Het Coronavirus richt een slagveld aan en lijkt niet van stoppen te willen weten. Het is om moedeloos van te worden.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.