AFP
Volledig scherm
© AFP

Nederlandse medicijnautoriteit: Verband tussen bloedstollingen en AstraZeneca-vaccin hoogst onwaarschijnlijk

De bijwerkingen die in verschillende Europese landen hebben geleid tot het stopzetten van het prikken met het AstraZeneca-vaccin, zijn hoogstwaarschijnlijk niet aan dat vaccin te linken. Dat stelt het Nederlandse College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) in een reactie.

21 reacties

 • Ci de Wit

  9 maanden geleden
  Ik heb ook de vaccin AstraZenica gekregen en heb nergens last van dus ga in mei mijn tweede halen zonder angst.
 • monique Gelder

  9 maanden geleden
  Ik laat me als ex zkh-medewerkster nu leiden door deze zorgelijke berichten. Ik geloof in de medische wetenschap, geloof in corona maar zeker niet in de snelheid van dit vaccin. Misschien volgend jaar maar wil nu geen prik. Ik heb MS ,geen zin in mogelijke gevolgen.
 • Reusken

  9 maanden geleden
  Ik heb vandaag een uitnodiging voor AZ gekregen voor volgende week bij de huisarts. Deze afgemeld met de reden dat ik er geen vertrouwen in heb. Helaas gaf de assistente aan dat ze de reden niet kan vermelden. Daarna met het RIVM contact gehad hierover omdat ze vermelden dat er niet veel geweigert zou worden, bij de huisarts Maar ze kunnen ze dit niet vermelden . Ik heb ook aangegeven dat ik best een vaccinatie wil.
 • A. van der Voorn

  9 maanden geleden
  Ik zal mij zeker hiermee laten inenten. Mijn vrouw al op 20 maart. Ik kan ook niet wachten tot het zover is ;-)
 • A Pieters

  9 maanden geleden
  Of een geneesmiddel veilig is of niet moet je aan medische experts overlaten - EMA en CBG. Of een geneesmiddel voor jou specifiek geschikt is is een zaak voor je arts/apotheker. Nieuwsites en vooral sociale media moet je zo veel mogelijk vermijden als medische informatie bron. In geval van twijfel bespreek het met je huisarts. Lees ter vergelijking en relativering eens de bijsluiter van de medicijnen die je al jaren gebruikt.