Italianen mogen alleen in uitzonderlijke gevallen de straat nog op. De thuiszitters beginnen zo langzamerhand te balen van de noodzakelijke maatregelen.
Volledig scherm
PREMIUM
Italianen mogen alleen in uitzonderlijke gevallen de straat nog op. De thuiszitters beginnen zo langzamerhand te balen van de noodzakelijke maatregelen. © AP

‘Om me heen zie ik vooral angst voor eenzaamheid’

Dagboek ItaliëTerwijl het aantal besmettingen blijft stijgen, gaat Noord-Italië de derde week van de lockdown in, de rest van Italië zit nu tweeënhalve week binnen. De meeste Italianen zijn zich ervan bewust dat dit nog wel weken, zo niet maanden, kan duren. Correspondent Angelo van Schaik doet verslag uit Rome.

Het dakterras moet klaar gemaakt worden voor het voorjaar. Het onkruid tussen de tegels vandaan, aarde in de plantenbakken bijgevuld en de terrastafel moet ook nodig worden schoongemaakt. Even wat fysieke arbeid na een week binnen. De overbuurman rent rondjes op het dak van zijn palazzo en uit het appartement naast ons schalt het geluid van een fitnessvideo.

 1. Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  Familie overleden Mohamed klaagt Belgische supermarkt aan: ‘Mondmasker zou angst opwekken’

  De nabestaanden van de 32-jarige Mohamed Nahi, die vorige week overleed aan de gevolgen van het coronavirus, hebben twee advocaten in de arm genomen. De familie gaat juridische stappen ondernemen tegen Colruyt omdat de Belgische winkelketen volgens hen het slachtoffer niet voldoende heeft beschermd. ,,Volgens zijn ploegbaas was het niet nodig om een mondmasker te dragen vanwege zijn jonge leeftijd.”
 2. ‘Ik kan niet wachten om anesthesist en moeder Betty weer te zien’
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  ‘Ik kan niet wachten om anesthe­sist en moeder Betty weer te zien’

  De gezondheidszorg in Lombardije haalt voorzichtig adem. De bezettingsgraad van de intensive cares in Italiës meest getroffen regio daalt. Het totaal aantal opnames en besmettingen blijft nog wel stijgen, maar minder hard dan een week geleden. Verdriet is er wel om de dood van grote aantallen artsen en verplegend personeel. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.