Basisschool De Sporckt in Tilburg
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschool De Sporckt in Tilburg © Koen Verheijden

Rustiger dan ooit in klaslokalen: Niets is normaal op deze eerste schooldag

Terug naar 1980, zo voelt de indeling van het klaslokaal soms een beetje voor schooldirecteur Jos Montulet. Individuele tafeltjes en stoeltjes staan ver uit elkaar op basisschool De Sporckt in Tilburg. Maar voorlopig geeft het niks, er is vooral opluchting en blijdschap dat de school weer draait. ,,Nu eerst rustig opstarten, zodat we straks kunnen kijken waar de kinderen in de ontwikkeling zijn gebleven.”

Acht weken zat kleine Julian thuis en dus was het maandagmorgen nog lachen aan de ontbijttafel. Voor het eerst weer op weg naar school sinds de coronasluiting. Maar als blijkt dat moeder Armanda het schoolplein niet op mag, vloeien alsnog de tranen. Liefdevolle opvang van een juf – met een 1,5 meterhesje aan – moet voor de broodnodige troost zorgen.

  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.