‘Stabilisatie’ in Brabant, maar ic’s stromen nog vol

VIDEOZiekenhuizen in het hele land zetten zich schrap voor de coronapiek, met nu al 1000 coronapatiënten op ic’s. Het aantal bedden moet snel omhoog. Maar er zijn positieve signalen: de explosieve groei in brandhaard Brabant vlakt af.

Ziekenhuizen doen er alles aan om genoeg plek te maken voor de toestroom van coronapatiënten. De verspreiding van het virus lijkt minder explosief, maar het aantal patiënten dat in het ziekenhuis en op de ic belandt, stijgt dagelijks nog fors.

Er zijn nu 771 Nederlanders overleden aan corona, bijna 3500 mensen zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis en op de ic’s liggen ruim 1000 patiënten, meldt de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Ter vergelijking: een week geleden telde Nederland nog ruim 200 sterfgevallen en 1200 ziekenhuisopnames (waarvan 400 op de ic).

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”