Bankjes voor het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn gesloten met lint. Bijna de helft van de bewoners van een afdeling voor dementerende ouderen is de afgelopen drie weken overleden, vermoedelijk allemaal aan corona.
Volledig scherm
Bankjes voor het Rotterdamse verpleeghuis De Leeuwenhoek zijn gesloten met lint. Bijna de helft van de bewoners van een afdeling voor dementerende ouderen is de afgelopen drie weken overleden, vermoedelijk allemaal aan corona. © ANP

Voor het eerst minder oversterfte: nog wel 1200 sterfgevallen méér dan verwacht

UpdateVoor het eerst sinds de coronauitbraak is de sterfte gedaald. Ook in verpleeghuizen is de oversterfte voor het eerst afgenomen. Waar vorige week en de week daarvoor ongeveer tweeduizend sterfgevallen meer werden gemeld dan verwacht, is het aantal overledenen afgelopen week ongeveer 1200 hoger dan verwacht. Ondanks die daling is de sterfte volgens het Centraal Bureau voor Statistiek ‘nog steeds duidelijk hoger dan verwacht’. Er zijn vooral meer oudere vrouwen overleden. 

 1. Frédérique hoopt dat verdachte (14) snel herenigd wordt met familie, liedje over haar gaat viral
  video
  124

  Frédérique hoopt dat verdachte (14) snel herenigd wordt met familie, liedje over haar gaat viral

  De 14-jarige jongen die verdacht wordt van de ernstige mishandeling van Frédérique (14) in Amstelveen, moet zo snel mogelijk weer terug kunnen keren in de samenleving. Dat is de wens van het slachtoffer, zegt vader Paul Brink vandaag in een nieuwe verklaring op LinkedIn. ‘Ons gezamenlijk gevoel van eensgezindheid en tolerantie is vele malen sterker en krachtiger dan welke gevoelens van onwetendheid van enkelingen dan ook.’
 2. Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Stille tocht voor Tanja Groen, tevens uiting van waardering voor inzet Peter R. de Vries

  Op initiatief van studentenvereniging Circumflex en Stichting De Gouden Tip wordt op dinsdag 31 augustus een stille tocht voor Tanja Groen gehouden. De studente verdween 28 jaar geleden op 18-jarige leeftijd, exact op die datum, in Maastricht. De stille tocht zal in het teken staan van de verdwijning van Groen en ook een ode zijn aan de jarenlange inzet van Peter R. de Vries voor de verdwijningszaak, melden de stichting en de studentenvereniging.