Volledig scherm
PREMIUM
Olga Andropova in de documentaire 'Lief en leed op Parc Beaugarde'. © KRO/NCRV

Maksim (14) snapt niks van uitzetting: ‘Mama, ik ben toch gewoon Nederlander?’

Maksim Andropov (14) kan nog wel begrijpen dat zijn ouders terug moeten naar Oekraïne; ze hebben immers geen Nederlands paspoort. „Maar deze week zei hij tegen mij: ‘Waarom moet ik ook weg? Ik ben toch gewoon een Nederlander?’ Dat is heel pijnlijk om te horen”, vertelt zijn moeder Olga Andropova vanuit het detentiecentrum in Zeist.

Vijf dagen zitten ze nu achter gesloten deuren om zaterdag met het vliegtuig uitgezet te worden naar Oekraïne, het land waar de van oorsprong Russische Victor Zelenkin (40) en zijn partner Andropova (38) als staatsburgers geregistreerd staan.

 1. Honderden tonnen bommen kregen vliegveld Soesterberg niet klein
  PREMIUM

  Honderden tonnen bommen kregen vliegveld Soester­berg niet klein

  De ruige graslanden van de voormalige vliegbasis Soesterberg zijn een gewild broedgebied voor veldleeuweriken. Utrechts Landschap sluit het broedgebied elk jaar hermetisch af om de vogels rust te gunnen. Nu staan er aan de zuidkant van de lange startbaan weer hekken. Niet om de veldleeuweriken te beschermen, maar om bommenruimers veilig hun werk te kunnen laten doen. 73 jaar na het laatste geallieerde bombardement worden daar de laatste blindgangers opgeruimd. Op die plek komen woningen.
 2. Brutale Pietje (9) en Fleur (10) veroveren Holland's Got Talent
  kijkcijfers

  Brutale Utrechter Pietje (9) verovert Holland's Got Talent

  Het was de avond van brutale kinderen gisteravond op RTL 4. Eerst was daar de 9-jarige volkszanger Pietje Tomassen die de jury en de zaal van Holland's Got Talent met zijn bijdehante opmerkingen aan het lachen kreeg. Daarna verscheen de 10-jarige danseres Fleur op het podium, die Paul de Leeuw afblufte toen hij haar vroeg naar haar zangkunsten. ,,Dan moet je me door laten gaan naar de volgende ronde, dan weet je het.”

In samenwerking met indebuurt Utrecht

Utrecht