Volledig scherm
PREMIUM
Kok Rebeca bezig met het typisch Braziliaanse voorgerecht Casquinha de Siri. © Frank Jansen

Braziliaans feestje om de hoek

Gouden PollepelBarbèq. Het is klein van opzet met een bescheiden menukaart. En een beetje foodie voelt het al snel: hier huizen liefde en passie in de keuken, met spartelverse vis, Braziliaans temperament en hete pepertjes.

Beoordeling

Voorgerecht: 7,5

Hoofdgerecht: 8

Nagerecht: 7,5

Bediening 8

Sfeer 7,5

Prijs-kwaliteit: 7,5

Eindscore: 7,6

Je zou er zo aan voorbijlopen, hoewel de foodies die dol op de Braziliaanse keuken zijn Barbèq natuurlijk al lang moeten hebben ontdekt. Zo niet, sla het adres maar op in je mobiel of agenda.

Het zaakje zit sinds een jaar of twee aan de Torenstraat, met een gastvrouw opgegroeid in Brazilië en ook een keukenteam met Zuid-Amerikaanse roots. Een klein keukenploegje, meer past er niet in. Barbèq telt zo'n 24 zitplaatsen. De dranken staan omschreven op een krijtbordje, de menukaart vraagt weinig studie en er zijn ook wisselende gerechten. Dat ligt er maar net aan welke ingrediënten voorhanden zijn. De gastvrouw stapt het liefst dagelijks bij de vishandel naar binnen.,,Zo kan ik zelf de beste verse vis kiezen", zegt ze aan ons tafeltje, als de wijnglazen worden gevuld met chardonnay en zinfandel. Water komt van het huis.

Er worden zoveel als mogelijk Braziliaanse producten ingekocht, hoewel dat niet altijd even makkelijk is in de regio. Zo was het bier van Brahma en Skol even niet voorradig bij haar leverancier. Vinden we niet erg. Meer en fijn Braziliaanser gaan we het zo dichtbij vast niet krijgen. Het familiezaakje Barbèq biedt met feijoada en moqueca traditionele gerechten en hapjes buiten de kaart.

Dat is de donderdagavond dat wij er zijn een knisperend deegpakketje gevuld met stukjes palmhart, Parmezaanse kaas en mozzarella uit de oven. Met een lekkere zoutige bite en een schaaltje met superverse bonen, kappertjes een scheut zachte olijfolie. Eenvoudig en lekker. In een coquilleschelp wordt ook een gratin van krabvlees uit de oven gebracht met verse citroen. Zoetig en licht pittig, met een beetje gember, kokos en cassave. De mangopepersaus is lekker, maar is voor ons niet nodig als toevoeging. Erbij een goudeerlijke wortel-radijs- en zeekraalsalade.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag