Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts Angel, Ronny, Vishal, Percy, Ahmed en Gaby zijn druk bezig met de culinaire pizza's die ze serveren. © Frank Jansen

Crea-pizza's vragen meer aandacht

Gouden PollepelWoodstone. Een 'eigenwijze' keuken met traditionele én experimentele pizza's. Met toppings als popcorn, zuurkool of forel. We houden wel van lef in de keuken. Mits goed uitgevoerd dan.

Beoordeling

Voorgerecht: 7,0

Hoofdgerecht: 5,0

Nagerecht: 6,5

Bediening 7,5

Sfeer 7,5

Prijs-kwaliteit: 6,0

Eindscore: 6,5

Signatuurgerechten, waar koks hun ziel en zaligheid in leggen, maken een restaurant geliefd. Ook kennen we populaire eetwaar die op spontane wijze is ontstaan. Zoals de internationaal gelauwerde kapsalon, de snack ontstaan door een liaison van een kapper en een shoarmazaak in Rotterdam. De vette hap (bijna 2.000 kilocalorieën met friet, gesmolten kaas, shoarma, sla, knoflooksaus) heeft vele opvolgers, zoals vegetarische- en viskapsalons.

En ja, waarom ook geen alternatieve pizza's? Ze staan op de menukaart van de vijf vestigingen van Woodstone. De Zoetermeerse locatie, op een nieuw horecaplein, is ruim(zo'n 150 plekken), fraai verlicht en met een grote oven als blikvanger. Woodstone is geen doorsnee-pizzeria. Het is een beetje Italiaans, een beetje Nederlands, een beetje eigenwijs en een beetje eigenaardig. Zo hebben ze er naast traditionele pizza en pasta ook 'wereldse pizza's' geïnspireerd op een Mexicaans eetfeestje of Balinese saté. De pizza's culinario hebben 'onverwachte smaakcombinaties.' En dan is er ook nog de pizza bilancia. 'Caloriearme pizza's', aldus Woodstone. Hoe? Ze snijden het hart uit de pizza en vullen dat met een salade. Je moet er maar opkomen.

Eigenaardig vinden we ook de wijnomschrijvingen. Zoals de 'gespierde en smeuïge' chardonnay of een merlot met 'de helft minder calorieën'. Nietszeggende taal en onzin.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag