Volledig scherm
PREMIUM
Chiapas Taco Cartel beschikt over een trendy interieur, met uiteraard veel Mexicaanse elementen. © rv

De taco's verdienen een verbeterslag

Gouden PollepelChiapas Taco Cartel. De Mexicaanse keuken wint terrein. Een 'taco-hand' lijkt makkelijk en snel gevuld. Maar er komt meer bij kijken om succesvol te zijn. Hier kunnen ze nog wat lessen gebruiken op de taco-school.

Volledig scherm
Taco met aubergine en mayonaise. © Lengkeek Ellen

We zien de laatste jaren vaker Mexicaans georiënteerde (pop-up) restaurants opengaan. We hadden eerder een spannende eetervaring bij Ruisiñor. Chef-kok Alberto Nol Benitez presenteert hier de Mexicaanse keuken op een hoog gastronomisch niveau. Een aanrader. Ook bij Mixco, onderdeel van foodhal MingleMush, aten we fantastische blauwe mais-tortilla's gevuld met heerlijke pittige pulled pork en garnalen. Deze week zoeken we Mexico op in de Haagse Prins Hendrikstraat, waar Chiapas Taco Cartel een restaurant heeft geopend in Latijns-Amerikaanse sferen. In Amsterdam is er ook een filiaal. 

Er worden explosieve smaken met verse ingrediënten beloofd. Maar behalve meeliften op een trend en je zaak conform inrichten is één ding onverminderd belangrijk: je moet ook kunnen koken. En die boot vol lekker kruidig eten uit het warme Mexico naar ons koude kikkerlandje heeft het Taco Cartel volledig gemist. 

We worden aardig ontvangen. De naam van mijn tafelgenoot, die reserveerde, staat inclusief een 'welkom' op een krijtbordje geschreven op tafel. Marketing doet zijn werk. De jeugdige bediening is aardig en relaxed. ,,Alsof het studentenhuis net ontwaakt'', vat mijn tafelgenoot het treffend samen. We drinken bubbelwater en een glas matige chardonnay terwijl we een menukaart bestuderen waarop etensresten zitten. Er zijn taco's en tortilla's met verschillende vullingen te kiezen en enkele rijst-en-bonengerechten.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag