Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Kalun (l) met gerecht van ossenhaas, broccoli en noten met honing. Naast hem Jeff met dimsum-gerecht ha kau. © Frank Jansen

Een Chinese volhouder

Gouden PollepelKaa Lun Palace. We kijken uit naar de komst van nieuwe Aziatische restaurants. En waar kan dat beter dan bij Kaa Lun Palace, een vast gegeven in het Haagse Chinatown. Lekker en traditioneel.

Het was even slikken toen HanTing Cuisine onlangs een Michelinster kwijtraakte, maar het biedt ook perspectief. Han Ji start op dezelfde locatie in de Prinsestraat namelijk de nieuwe eetlocatie Zheng (dat stoom betekent) waar, u raadt het al, gestoomde hapjes uit de Chinese keuken centraal staan. In maart gaat het open en wij tellen alvast de dagen af. Benieuwd zijn we ook naar initiatieven in Chinatown. In de Wagenstraat staat het enorme pand van het restaurant Zhao Yuan al maanden leeg in afwachting van nieuwe horeca.

Het is lastig om je in Chinatown staande te houden met al die concurrentie dichtbij. Hoe dat moet, weten ze bij Kaa Lun Palace, dat bekend is geworden als Kee Lun Palace, maar waarvan de naam dit jaar is veranderd. Volgens onze voormalige China-correspondent is het nog altijd een van de beste in Den Haag.

Hier geen dampende babi-pangang, nasi en aangekoekte koe lo yuk met ananas in zoetzure saus boven pruttelende waterbakken. Ook geen innovatieve Frans-Chinese keuken zoals bij HanTing Cuisine, maar traditionele Chinese gerechten. Compleet met felle verlichting, onflatteuze hoezen over de stoelen, een Max Verstappen-uitserveertempo, een slap geplastificeerd menuboek met zo'n 300 gerechten en, jawel, met humor voor wie het zien wil.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag