Volledig scherm
PREMIUM
Chef-kok Roel Gillissen wordt geflankeerd door aan de linkerkant shiftleader 'food and beverage' Thijs Bakker en aan de rechterkant supervisor 'food and beverage' Arjan Hoogendoorn. © Frank Jansen

Klassiek icoon met goede gerechten

Gouden PollepelDes Indes. Het befaamde Des Indes in Den Haag heeft de menukaarten opnieuw geschud. De nieuwe chef- kok zorgt voor een goed maal. Wel wat oldskool met weinig garnituren, maar op vrijwel alle onderdelen goed gemaakt.

Beoordeling

Voorgerecht: 8,5

Hoofdgerecht: 8,5

Nagerecht: 7,5

Bediening 8,5

Sfeer 9,0

Prijs-kwaliteit: 7,0

Eindscore: 8,0

Niet alleen een nieuwe chef-kok is reden voor ons om het restaurant in het vijfsterrenhotel opnieuw te bezoeken. Als bekend, is het klassiek barok ingerichte hotel-restaurant Des Indes iconisch. Je moet wel heel chagrijnig zijn, wil je hier niet aangenaam van onder de indruk raken.

Er zijn legio superlatieven over Des Indes te melden. Het monumentale pand diende als pied-à-terre van Baron van Brienen (vanaf 1856), de adviseur van koning Willem III. In 1881 werd het na zijn dood een hotel en sindsdien trekt het vele beroemde gasten aan. Tsaar Nicolaas II, president Roosevelt en Mick Jagger vleiden zich hier in het rode pluche en dineerden onder de kroonluchters. De wereldberoemde ballerina Anna Pavlova stierf hier zelfs in een hotelkamer. Op de huidige menukaart is een dessert, een luchtig sabayon met passievruchten, naar haar vernoemd.

Vandaag de dag kan iedereen er uiteraard terecht, oud geld, nieuw geld, toeristisch geld en (hopelijk) toekomstig geld. De high tea is er al jaren populair, maar was soms ook van beduidend mindere kwaliteit. Dit jaar is chef-kok Roel Gillissen, die werkte bij sterrestaurant de Hoefslag, aangetrokken om de keuken te vernieuwen en dat pakt goed uit.

Net als onze bediening die vlot en attent, maar niet geheel accentloos is. Na wat doorvragen begrijpen we dat het hoofdgerecht van een menu niet uit 'geit' of 'gert' maar uit 'hert' bestaat. We kiezen voor het driegangenmenu. Wijn per glas bestellen we apart en we kiezen ook een maaltijd à la carte.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag