Volledig scherm
Danique serveert lobstertaco’s en Salmon TNT in het hippe interieur, dat meer aan een club doet denken. © Frank Jansen

Lekkere Bink om mee te flirten

Bink Een restaurant met dakterrassen dat fraai uitkijkt over stad en treinspoor. Niet alleen de plek is origineel, dat zijn ook de gerechten. Soms te veel experiment, maar zeker uitdagend.

Het wordt steeds leuker op horecagebied in Den Haag. Met de opening van nieuwe food- en verblijfconcepten als Barn 47, Mingle Mush, HofHouse, Bleyenburg en nu ook Bink maakt de stad een mooie inhaalslag ten opzichte van steden als Rotterdam en Amsterdam. Dat mag ook wel want daar ging het de afgelopen jaren meer culinair uitdagend en trendy aan toe.

Bink is een fijne bink; flirterig, trendy, beetje eigenwijs, aardig en een tikje uit de hoogte. Dat laatste kan niet anders. Het restaurant is te vinden op de bovenste verdieping van het voormalige PTT-complex in de oude kantine waar de postmeneren en postmevrouwen vroeger hun bammetjes aten en een glas melk dronken. Nu zijn er 300 bedrijven te vinden met 2.500 werknemers. Je moet even door de bedrijfssferen heen op zoek naar Bink, maar bij binnenkomst ben je meteen blij.

Bink is 1.200 vierkante meter groot, heeft een cocktailbar, een enorm rood verlicht bareiland en buitenterrassen. Het houdt het midden tussen restaurant en club. Je kunt er een mooi feestje bouwen. We zien in gedachten de dansende meute van de Italiaanse dramafilm La Grande Bellezza voorbij hossen.

Beoordeling

Voorgerecht: 7

Hoofdgerecht: 8,5

Nagerecht: 8

Bediening 8

Sfeer 7

Prijs-kwaliteit: 9

Eindscore: 7,9

Flatbread

Er is ons een tafeltje toebedeeld in een van de blauwe boxen. Niet bij het raam met uitzicht want dat is het privilege van grotere gezelschappen. Ze zijn nog wat in de opstartfase. Het computersysteem dicteert bestellingen in afzonderlijke rondes, maar, zo belooft de ober, dat gaat straks allemaal beter lopen. We bestellen dus per ronde, delen de gerechten en snoepen intussen van heerlijke reepjes flatbread (denk aan pitabrood) met een goede humus en tzatziki.

Het eerste gerechtje is meteen een mooie binnenkomer. Sappige hapjes van stukjes kreeft, crème fraîche, citroen en peterselie in een heerlijk knapperig deegkuipje. En zo komen er meer verrassingen uit de keuken. De een meer geslaagd dan de ander. De haring op crackertjes met rode biet en appel is smakelijk, maar hangt net te veel op crème fraîche en bij het papperige gerechtje van rauwe coquilles op een avocadocrème, met zacht geworden popcorn, ook nog gebakken uitjes en een hete nasmaak, slaat de keuken de plank gewoon mis. Het vervolg is dan weer uitstekend. Een goede spinaziesalade met ruim manchego-kaas, gegrild, sappige steak met krieltjes, perfect gegaarde garnituur en fijngesneden champignons. We drinken er een volle malbec bij. De desserts zijn voer voor discussie aan tafel. Het 'hit me-dessert', waarbij een uitstekend gemaakt luchtig deegdak moet worden stukgeslagen, is zonder meer origineel. Het zoetzure dessert met verse basilicum en bloemblaadjes is gemaakt van stukjes tomaat, sorbetijs van tomaat en een olijvencrumble. Mijn tafelgenoot vindt het heerlijk, zelf zou ik kiezen voor een betere (en zoetere) kwaliteit tomaten.

Over het andere dessert alle lof. We proeven een citroencrème en basilicumijs met stukjes gelei van limoen en mooi afgemaakt met een citrus-kruim. Fris, zuur, zoet bij elkaar. Heel smakelijk! We rekenen 103,10 euro af (water gratis). Bink is hier en daar nog te experimenteel in de keuken, maar beslist een hele fijne nieuwkomer op een fantastische plek.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag