Volledig scherm
PREMIUM
Mede-eigenaar Bilal Al Mashta toont wat in de keuken van Hummus zoal wordt bereid. © Frank Jansen

Rijke streetfood in ongedwongen sfeer

Gouden PollepelHummus. In Delft is een heerlijke keuken uit het Midden-Oosten te vinden. Ze koken er louter vegetarische streetfood met uitgesproken smaken. De Vegetarische Slager bakt en stooft een potje mee.

Beoordeling

Voorgerecht: 8,5

Hoofdgerecht: 8,5

Nagerecht: 8,0

Bediening 8,0

Sfeer 7,5

Prijs-kwaliteit: 8,5

Eindscore: 8,2

Achter Hummus gaat het jonge stel Jorine Koster en Bilal Al Mashta schuil. Ze zijn geïnspireerd door eettentjes in het Midden-Oosten, zoals Libanon, Syrië en Israël. Bilal is half-Irakees en half-Algerijns en woont sinds zijn tienerjaren in Delft.

Er wordt zoveel mogelijk biologisch en duurzaam gewerkt. De zaak voldoet aan alle trends; veel groene plantjes, vloerkleden, bank om te chillen. Het is met smaak gedaan en vrees niet voor over the top-quinoa-truttebollen of fanatieke vegan-fighters. De sfeer is ongedwongen.

We eten bij Hummus op een regenachtige doordeweekse dag en zien het restaurantje net zo goed in recordtempo volstromen. Hummus is blijkbaar populair. Dat ervaart ook de sympathieke serveerster Sinai uit Israël, die net deze avond in haar eentje werkt. Ze lacht er simpelweg doorheen en zet er een tandje bij.

De menukaart biedt meer dan je uitgaande van de naam zou kunnen verwachten. Er zijn vier soorten humus te bestellen, vijf bijgerechtjes, een paar dips met pitabrood, vier grotere specialgerechten voor het diner, een maaltijdsalade, taart en desserts. De prijzen zijn bijzonder schappelijk. Met 12,50 euro heb je het duurste gerecht wel te pakken. Voor 15 euro per persoon heb je een 'beetje van alles wat'.

In samenwerking met indebuurt Delft