Volledig scherm
PREMIUM
Mixco Urban Mexican Taste is een van de vele culinaire mogelijkheden aldaar.Chefkok en eigenaar Raoul draait er zijn eigen verse Blue Corn Tortillas. © Frank Jansen

Speuren naar de fijne hapjes

Gouden PollepelMingleMush. En weer heeft Den Haag er een foodhal bij. Struinen langs eettentjes met wereldkeukens, je maal samenstellen en met vrienden gezellig aan tafel. De kwaliteit van de gerechten wisselt. Wie goed zoekt, kan lekker scoren.

Na foodmarkten en foodtruckfestivals zijn foodhallen in opkomst. In Den Haag zijn er onlangs drie geopend, waaronder het sprankelende MingleMush. Een magneet voor de quinoa-twintiger, die een bezoek ervaart als een avondje stappen, met muziek, dj's, barren en keuze uit veel eettentjes. In MingleMush zijn er vijftien, plus terrassen, een leeshoek, een podium, en vertier met videospel en flipperkast.

Ruzie over wie wat wil eten is niet aan de orde. Iedereen kiest uit een van de wereldkeukens en schuift dan aan. Een gesprek wordt moeilijker. Het is een kakofonie van bezoekersgeluid, aangevuld door een dj. Die dj is er niet elke avond. Muziek wel.

Ik bezoek MingleMush met Lot uit Rotterdam waar Fenix Food Factory al jaren bestaat. Die foodhal bestaat al jaren, is van onderuit gegroeid, heeft het ambacht in het dna en verkoopt ook streekproducten. MingleMush is als één concept neergezet en door 'losse' ondernemers ingevuld. Het is ordelijker dan we hoopten.

We struinen langs de eettentjes met onder meer Poolse en Libanese specialiteiten, Mexicaans streetfood en Italiaanse pizza's om te zien wat voor vlees we in de kuip hebben. Daarna stellen we ons menu samen en gaan op zoek naar een goed glas wijn. Dat laatste lukt prima bij Anna's Bar waar we ons een citrusfrisse verdejo van Beronia uit Rueda laten inschenken. Bij het Spaanse tentje Tapas Más bestellen we inktvis en kroketjes die aan ons tafeltje een stuk verderop worden gebracht.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag