Volledig scherm
PREMIUM
Pizzabakker Andrea haalt een pizza quattro formaggi uit de oven. © Frank Jansen

Toffe pizza's bij no-nonsense Italiaan

Gouden PollepelVincenzo's. Een no-nonsense Italiaans restaurant waar in de keuken niet wordt getut. Houtblokken voor de deur, toffe pizza op je bord en een leuke bediening. En straks ook nog met livemuziek.

Beoordeling

Voorgerecht: 8,0

Hoofdgerecht: 8,0

Nagerecht: 6,5

Bediening 8,5

Sfeer 8,0

Prijs-kwaliteit: 7,0

Eindscore: 7,6

Je eigen hoofd in zwart-wit afgebeeld op een mooi vormgegeven groen-witte pizzadoos. Het zegt al direct iets over de trots en passie die schuilgaan achter het Italiaanse restaurant Vincenzo's. Een strak ingerichte, moderne zaak. Houtblokken opgestapeld voor het raam, een grote oven centraal, her en der wat plantjes, leuke muziek en fijn personeel, deels ook Italiaans, dat ons hartelijk ontvangt.

Hier worden geen culinaire afslagen naar Italië gemist. Het restaurant kent de route en dat is niet heel vreemd. Het hoofd op de doos is van de jonge 26-jarige Vincenzo, wiens vader pizzeria Renato's in Amsterdam startte en nu zijn pizza's in Enkhuizen bakt. Di papa Renato komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Parma en trouwde met een Nederlandse. Dus het Italiaanse pizzabloed stroomt ook door Vincenzo's aderen.

Als gezegd; de ontvangst is onbevangen. Op de maandag dat wij er zijn is het er niet druk, maar de sfeer is aangenaam. Lange wandbanken, hoge en lage zitgedeelten. De serre wordt uitgebreid met nog eens 20 plaatsen en biedt straks ruimte aan lokale bandjes om eens in de maand op te treden. De verbouwing is zo goed als rond.

We kiezen een goede vol smakende chardonnay uit het Noord-Italiaanse Friulli die goed past bij onze antipasti. We delen een klein plankje met een assortiment van voorgerechtjes. De grotere variant voor 26,50 euro is volgens de serveerster veel om voor twee personen mee te beginnen. Ze krijgt gelijk.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag