Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Marieke von Holtz ontsteekt de kaarsjes, in het midden mede-eigenaar Milan van Melsen bij de open keuken. © Frank Jansen

Veel werk aan de winkel

Gouden PollepelCATCH-UP. Een nieuwe bistro met Franse invloeden. De uitbaters zijn sympathiek maar in de keuken is nog veel werk aan de winkel en moeten de teugels flink strakker.

Beoordeling

Voorgerecht: 7,0

Hoofdgerecht: 4,5

Nagerecht: 6,0

Bediening 7,0

Sfeer 7,0

Prijs-kwaliteit: 5,0

Eindscore: 5,9

Volledig scherm
tonijn © Lengkeek Ellen

Het cijfer bij deze aflevering zegt al veel. Op het eten hebben we behoorlijk wat aan te merken. Daarover straks meer. We hadden Catch-Up op ons 'lijstje' staan en werden ook door buurtgenoten gewezen op de opening ervan afgelopen zomer. 'Een leuke aanwinst voor onze buurt en sympathieke uitbaters!' Dat laatste is zeker waar. We worden hartelijk ontvangen en stappen in het lange pand direct in een warm bad. Jassen worden aangenomen, we zien een gezin met eten en speelgoed op tafel, achterin is voldoende plaats om wat rustiger te eten en de gastvrouw geeft ons een prettig welkomstgevoel.

Catch-Up omschrijft zich als een Franse bistro nieuwe stijl. Dat betekent een vrije interpretatie van de klassieke Franse keuken. We zien op de menukaart een aanbod van steak tartare, uiensoep, steak bearnaise en Franse landkip, maar ook tonijn tataki, hamburgers, salade met oosterse biefstukreepjes en flamküchen. Dat zijn pizza's van brooddeeg bedacht in de Elzas. Catch-Up had ze ook tarte flambee kunnen noemen. Ze volgen diverse populaire eettrends, zoveel is duidelijk, en bieden een schappelijk geprijsde wijnkaart met voldoende keuze. Wij drinken een 'fris-volle' Grüner Veltliner en volle carmenere van Errazuriz.

Wij starten met garnalenkroketjes en de tonijn tataki. Dat laatste staat voor een Japanse bereidingswijze waarbij de tonijn rauw blijft en heel kort wordt geroosterd. De vis moet supervers zijn voor de beste smaakbeleving. Dat is die van ons niet, maar smaakt wel dankzij de toevoeging van wakame, ingedikte sojasaus, wat rode peper en sesam. Lekker zijn de garnalenkroketjes, gemaakt door de visboer een paar straten verderop, met een wat peperige ragout en krokant jasje.

In samenwerking met indebuurt Den Haag

Den Haag